FAQ

Kommer det några nyheter?

TROLLEFLEX fläns har kommit i ett nytt utförande.
Flänsen kommer att vara öppen så att flänsen kan fungera som en mutter,
detta kan användas när du behöver en skyddande hylsa för t.ex. fiberoptik-kabel

Kan man få TROLLEFLEX röret i en specifik längd?

Jag vi kan leverera vilken längd som helst bara vi får hela kartonger.

Om inte hålet för röret stämmer vad kan man göra då?

Vid tillräckligt stort antal kan vi göra vilken dimension som helst mellan 10 och 100 mm. Annars kan man lät skära ut ett större hål.

Hur vattenskyddande är TROLLEFLEX?

TROLLEFLEX är i sig själv inte gjord för att tåla något vattentryck.
Vi kan då erbjuda ett material för tätning som expanderar 100% när den utsätts för vatten. Rätt applicerat är det tät redan utan att genomgången har utsatts för vatten.

Varför skall man använda TROLLEFLEX?

Om du vill ha en tät genomgång genom en vägg eller tak så slipper du os, flugor, ljud, lukt i olika rum samt att du får en snygg genomgång.

Varför flera längder på rören 350, 500 eller 800 mm?

Anledningen till att vi har flera längder är att det är önskvärt att få så lite spill som möjligt också att slippa ha en förlängningshylsa vid för kort rör.

Tål TROLLEFLEX brand?

Röret är gjort i PVC och brickan i flamskyddad HD plast. Vilket gör att trolleflexen inte omedelbart brinner. Vid brandkrav skall TROLLEFLEX kompletteras med vårt vid brand expanderande laminat som är placerat på 2 ställen i röret.

Finns den till många dimensioner?

TROLLEFLEX består av 6 olika rör med olika täckbrickor som täcker in rördimensioner från 10 mm till 100 mm.

Vilka c/c avstånd behövs för installation?

TROLLEFLEX flänsar är anpassade för Svensk standard vilket innebär att den kan användas i de flesta länder. T.ex. fläns till 18 mm fläns ytterdiameter på 40 mm. Vilket passar alla kända fixturer.

Varför skall en kylmontör använda TROLLEFLEX?

Eftersom de rör som går in i ett kylrum rör sig pga kompressorn och att det ofta är plåtväggar ställs det extra krav på geomgången . Rören kan helt enkelt skavas sönder. Med en TROLLEFLEX får du en säker och snygg geomgång. Används som standard i Sverige sedan mer än 20 år När man drar en elledning till ett kylrum går denna ofta genom en plåtvägg, TROLLEFLEX isolerar kabeln mot väggen.

Kan man gå snett igenom en vägg?

Ja med TROLLEFLEX kan du få flänsarna parallella mot väggen trots att du inte går rakt genom väggen. Detta tack vare att röret är böjligt.

Hur kapar man TROLLEFLEX?

Enkelt med en kniv.

Hur beställer man?

Tala bara om vilka dimensioner ni har på rören och tjockleken på väggen och antal genomgångar så levererar vi den mest ekonomiska längden på röret.

Hur kapar man röret så att det passar på längden?

TROLLEFLEX röret är något töjbar. Detta för att underlätta om du kapar lite för kort så kan du töja ut röret. Är röret för långt så kapar du lätt röret med en kniv.

För air condition hur funkar det?

Alla aggregat som har en modul på utsidan av väggen måste göra en genomgång. Välj en storlek och dra igenom hela paketet med rör täta runt röret med Trolleflex miljöskum.